skip to Main Content

Beweging op maat voor uw senior hond

Zorg voor gepaste beweging voor uw oudere hond

Bewegen is gezond en bewegen moet! Ook als de hond ouder wordt is in beweging blijven dé manier om gezond en fit te blijven. Waar bij de jonge hond alles nog soepel en buigzaam is en de energie onuitputtelijk, merkt u bij de oudere hond  dat dit met de jaren verandert. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Veel honden worden langzaam aan wat stijver en strammer, vooral bij het opstaan uit de mand is dit merkbaar. Ook houden ze het niet meer zolang vol als vroeger. Vaak wordt er ten onrechte van uitgegaan dat deze klachten te wijten zijn aan ouderdom en dat er niets aan te doen is.

In geval van lichamelijke klachten is het echter goed om uw hond te laten onderzoeken door de dierenarts. Veel klachten zijn goed behandelbaar. Niet alleen zal de hond dan weer makkelijker bewegen, hij zal zich ook een stuk beter en vrolijker voelen.

Probeer als de hond ouder wordt en geen klachten heeft, om net zoveel te blijven bewegen als voorheen. Maak wat vaker op de dag een kortere wandeling. Lekker rechtdoor lopen (eventueel naast de fiets) is beter dan rondspringen en rare bewegingen. Zwemmen is ook heel goed voor de hond. Het geeft relatief weinig belasting maar houdt de hond fit. Zoekspelletjes zijn heel geschikt om de hond ook jong van geest te houden.


 

Beweging op maat voor uw senior hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan