Beweging op maat voor je senior hond

Zorg voor gepaste beweging voor je oudere hond

Bewegen is gezond en bewegen moet! Ook als de hond ouder wordt is in beweging blijven dé manier om gezond en fit te blijven. Waar bij de jonge hond alles nog soepel en buigzaam is en de energie onuitputtelijk, merk je bij de oudere hond  dat dit met de jaren verandert. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Veel honden worden langzaam aan wat stijver en strammer, vooral bij het opstaan uit de mand is dit merkbaar. Ook houden ze het niet meer zolang vol als vroeger. Vaak wordt er ten onrechte van uitgegaan dat deze klachten te wijten zijn aan ouderdom en dat er niets aan te doen is.

In geval van lichamelijke klachten is het echter goed om je hond te laten onderzoeken door de dierenarts. Veel klachten zijn goed behandelbaar. Niet alleen zal de hond dan weer makkelijker bewegen, hij zal zich ook een stuk beter en vrolijker voelen.

Probeer als de hond ouder wordt en geen klachten heeft, om net zoveel te blijven bewegen als voorheen. Maak wat vaker op de dag een kortere wandeling. Lekker rechtdoor lopen (eventueel naast de fiets) is beter dan rondspringen en rare bewegingen. Zwemmen is ook heel goed voor de hond. Het geeft relatief weinig belasting maar houdt de hond fit. Zoekspelletjes zijn heel geschikt om de hond ook jong van geest te houden.


 

Beweging op maat voor uw senior hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.