Bewegen is gezond!

Zorg voor verantwoorde beweging voor je pup

Pups vinden het heerlijk om te bewegen. En het is natuurlijk erg belangrijk voor de gezondheid (spieropbouw, conditie)  van je pup. Let er wel op dat je de pup niet overbelast. Teveel beweging kan schadelijk zijn voor de gewrichten en de gezondheid.

De richtlijn is om de pup zo’n 5 a 6 keer per dag even uit te laten. Begin met 10 minuten per keer. Dit kun je rustig opbouwen. Per maand 5 minuten langer per uitlaatbeurt.  Het advies is om de pup ’s ochtends en ’s avonds voor het eten uit te laten. Dan zijn ze het actiefst. Zolang de zindelijkheidstraining nog in volle gang is, kun je de pup ook het beste na het slapen, na het spelen en na het eten  kort uitlaten.

Wandelen – begin met korte wandelingen en bouw het langzaam op. Je pup moet conditie opbouwen. Rustig doorlopen in rechte lijn is goed voor een gezonde en gelijkmatige spieropbouw.

Fietsen – fietsen met je pup is niet aan te raden: de pup kan het tempo waarschijnlijk niet bijhouden. Laat sowieso je hond ook  niet rennen naast de fiets als het warm is. Hij kan dan zijn warmte niet kwijt.

Traplopen – laat de pup niet traplopen in het begin. Dit is slecht voor de heupen. Een beetje wennen mag. Af en toe een paar treetjes kan geen kwaad.

Achternazitten en apporteren – het is aan te raden om speeltjes weg te gooien die je pup vervolgens kan ophalen en terugbrengen. Dit is beter dan dat de pup achter jezelf aan rent. Het voorkomt bijvoorbeeld het ongewenst achtervolgen van kinderen op straat.

Spelen met de bal – laat de pup niet te vaak spelen met een bal in het begin. Abrupt remmen en rare draaibewegingen zijn niet heel bevorderlijk voor de ontwikkeling van de spieren en gewrichten.

Bewegen is gezond!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een 8,1!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.