skip to Main Content

Bewegen is gezond!

Zorg voor verantwoorde beweging voor uw pup

Pups vinden het heerlijk om te bewegen. En het is natuurlijk erg belangrijk voor de gezondheid (spieropbouw, conditie)  van uw pup. Let er wel op dat u de pup niet overbelast. Teveel beweging kan schadelijk zijn voor de gewrichten en de gezondheid.

De richtlijn is om de pup zo’n 5 a 6 keer per dag even uit te laten. Begin met 10 minuten per keer. Dit kunt u rustig opbouwen. Per maand 5 minuten langer per uitlaatbeurt.  Het advies is om de pup ’s ochtends en ’s avonds voor het eten uit te laten. Dan zijn ze het actiefst. Zolang de zindelijkheidstraining nog in volle gang is, kunt u de pup ook het beste na het slapen, na het spelen en na het eten  kort uitlaten.

Wandelen – begin met korte wandelingen en bouw het langzaam op. Uw pup moet conditie opbouwen. Rustig doorlopen in rechte lijn is goed voor een gezonde en gelijkmatige spieropbouw.

Fietsen – fietsen met uw pup is niet aan te raden: de pup kan het tempo waarschijnlijk niet bijhouden. Laat sowieso uw hond ook  niet rennen naast de fiets als het warm is. Hij kan dan zijn warmte niet kwijt.

Traplopen – laat de pup niet traplopen in het begin. Dit is slecht voor de heupen. Een beetje wennen mag. Af en toe een paar treetjes kan geen kwaad.

Achternazitten en apporteren – het is aan te raden om speeltjes weg te gooien die uw pup vervolgens kan ophalen en terugbrengen. Dit is beter dan dat de pup achter uzelf aan rent. Het voorkomt bijvoorbeeld het ongewenst achtervolgen van kinderen op straat.

Spelen met de bal – laat de pup niet te vaak spelen met een bal in het begin. Abrupt remmen en rare draaibewegingen zijn niet heel bevorderlijk voor de ontwikkeling van de spieren en gewrichten.

Bewegen is gezond!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een 8,1!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan