skip to Main Content

Bescherm uw hond tegen borreliose

Lees hoe u deze tekenbeetziekte kunt bestrijden

Borreliose, oftewel de tekenbeetziekte, kunt u beter voorkomen dan bestrijden. Lees hoe u uw hond het beste kunt beschermen.

Teken zijn niet alleen erg irritante bloedzuigers waar de hond last van heeft, teken kunnen ook ziektes overbrengen. De ziekte van Lyme is zo’n ziekte, honden kunnen met de Borrelia-bacterie besmet worden als ze vaak en veel door teken gebeten worden. Ook mensen kunnen hiermee besmet worden. Deze ziekte komt algemeen voor in Nederland.

Bij mensen zien we vaak na een tekenbeet een grote rode plek rondom ontstaan in geval van een Lyme besmetting. Bij honden is dit niet zo. De diagnose is lastig te stellen en berust meestal op een sterke verdenking van Lyme-besmetting.  Symptomen bij de hond kunnen zijn:  gewrichtsontsteking en/of kreupelheid, sloomheid, koorts, geen eetlust, uitdroging, opgezette lymfeklieren en aantasting van de nierfunctie.

Als de ziekte in een vroeg stadium herkend wordt en behandeld met antibiotica, dan is er een goede kans op volledig herstel.

Om de ziekte van Lyme te voorkomen is een goede tekenbestrijding het allerbelangrijkste. Liefst het hele jaar door. Controleer uw hond ook op teken na een wandeling en verwijder eventuele teken met een speciale tekenpincet.  Teken verwijdert u met een draaiende beweging, niet trekken.

Er is ook een speciale vaccinatie voor honden tegen de ziekte van Lyme. Deze beschermt uw hond een jaar lang en zorgt dat teken de Borrelia-bacterie niet op uw hond over kunnen brengen.


borreliose hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan