skip to Main Content

Uw pup zit nu  in de eerste socialisatiefase. Deze fase duurt ongeveer van week 3 tot 12. Begeleid uw pup goed in deze belangrijke eerste socialisatiefase. Lees hier hoe u uw pup goed kunt begeleiden.

In de eerste socialisatiefase is de pup onbevangen en nieuwsgierig, en dus kunt u hem nu van alles leren. Zo moet uw pup leren omgaan met situaties, andere mensen en dieren, de omgeving. Probeer dit wel op een natuurlijke manier in het dagelijks leven te integreren, met voldoende routine en rust tussendoor.

Begeleid uw pup goed in deze fase en herhaal ervaringen en situaties voortdurend. Ideaal is als de fokker al een goede start heeft gemaakt met socialiseren, want vanaf week 8 zal de onbevangenheid langzaam afnemen en angst zal toenemen. In week  12 stapt de pup in de 2e socialisatiefase. In deze fase is de pup angstiger en gaat hij situaties uit de weg. Juist in deze fase is het belangrijk dat u de geleerde positieve ervaringen en situaties herhaalt. Blijf herhalen totdat de pup ongeveer 6 maanden oud is.

Heeft u kinderen in huis? Leer ze dan dat ze de pup met rust moeten laten als hij aan het eten is of in zijn bench ligt. En heel belangrijk: laat een klein kind niet alleen met de pup. Onbedoeld kan er wat mis gaan, zorg dat u er zicht op heeft.

Begeleid uw pup in de eerste socialisatiefase

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan