Je pup zit nu  in de eerste socialisatiefase. Deze fase duurt ongeveer van week 3 tot 12. Begeleid je pup goed in deze belangrijke eerste socialisatiefase. Lees hier hoe je je pup goed kunt begeleiden.

In de eerste socialisatiefase is de pup onbevangen en nieuwsgierig, en dus kun je hem nu van alles leren. Zo moet je pup leren omgaan met situaties, andere mensen en dieren, de omgeving. Probeer dit wel op een natuurlijke manier in het dagelijks leven te integreren, met voldoende routine en rust tussendoor.

Begeleid je pup goed in deze fase en herhaal ervaringen en situaties voortdurend. Ideaal is als de fokker al een goede start heeft gemaakt met socialiseren, want vanaf week 8 zal de onbevangenheid langzaam afnemen en angst zal toenemen. In week  12 stapt de pup in de 2e socialisatiefase. In deze fase is de pup angstiger en gaat hij situaties uit de weg. Juist in deze fase is het belangrijk dat je de geleerde positieve ervaringen en situaties herhaalt. Blijf herhalen totdat de pup ongeveer 6 maanden oud is.

Heb je kinderen in huis? Leer ze dan dat ze de pup met rust moeten laten als hij aan het eten is of in zijn bench ligt. En heel belangrijk: laat een klein kind niet alleen met de pup. Onbedoeld kan er wat mis gaan, zorg dat je er zicht op heeft.

Begeleid uw pup in de eerste socialisatiefase

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.