skip to Main Content

Bangeriken: angst bij de hond

Lees wat u eraan kunt doen

Schrikt uw hond vaak? Of is hij constant op zijn hoede? Lees wat dit betekent en wat u kunt doen.

Honden die snel ergens van schrikken of constant op hun hoede zijn, kunnen dit op verschillende manieren laten zien. Meestal zal de hond ineengedoken gaan zitten met de staart tussen de benen. Het kan echter ook precies andersom zijn: de hond doet zich stoerder voor dan hij is en probeert zijn eigen angst als het ware te overschreeuwen. De hond maakt zich groot, de haren gaan overeind en hij gromt of blaft. Zo’n dominante houding kan dus ook uit angst voortkomen. De hond heeft dan geleerd dat deze methode helpt om het gevaar op een afstand te houden.

Angst bij honden kan voortkomen uit een erfelijke aanleg, een slechte socialisatie, maar ook door traumatische ervaringen. Is de hond bijvoorbeeld geschrokken van een vuurwerkknal heel dichtbij, dan kan deze schrikreactie zich ontwikkelen naar angst voor allerlei vuurwerkgeluiden, lichtflitsen, onweersgeluiden etc.

Als uw hond ergens van schrikt, is het belangrijk hem niet uitgebreid te gaan troosten. Dit bevestigt namelijk zijn angst. Straffen werkt ook averechts, dit zal de hond alleen maar banger maken. Wat u wel kunt doen is zelf rustig en opgewekt zijn. Zo laat u de hond merken dat er niets aan de hand is. Beloon de hond pas als hij over zijn schrik heenstapt en weer met u meekomt.

Wanneer angst bij uw hond samengaat met agressie of constante stress, dan is het verstandig een gedragstherapeut in te schakelen. Deze kan u professioneel adviseren hoe u uw hond het beste kunt begeleiden en de angst kunt verminderen.

Bangeriken: angst bij de hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan