skip to Main Content

Bah! Konijnenkeutels eten

Het lijkt heel vies maar het is voor uw konijn heel gezond

Het lijkt misschien heel vies maar het is heel belangrijk dat konijnen hun keutels opeten. Op deze manier krijgt het konijn voedingsstoffen binnen die hij bij de vorige ronde nog niet binnen heeft gekregen. De keutels die het konijn op eet, heten blindedarmkeutels.

Konijnen eten hun eigen keutels. Dit is belangrijk, omdat op deze manier de resterende voedingsstoffen uit eten in zijn lijf komen. De keutels die het konijn op eet, heten blindedarmkeutels. Deze zien er meestal uit als kleine trosjes druiven. Het konijn eet deze keutels vaak rechtstreeks uit zijn anus op. Het klinkt misschien vies, maar het is heel belangrijk voor de gezondheid van het konijn.

Wanneer het konijn de blindedarmkeutels laat liggen dan kan dat verschillende redenen hebben. Het konijn kan bijvoorbeeld te dik zijn, waardoor hij niet meer bij zijn anus kan komen. Het kan ook zijn dat het konijn te veel voeding krijgt waardoor hij geen trek meer heeft. Omdat het belangrijk is dat de blindedarmkeutels opgegeten worden, kunt u het beste advies aan de dierenarts vragen over voeding en overgewicht.

Konijn eet keutels
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan