Bah! Konijnenkeutels eten

Het lijkt heel vies maar het is voor je konijn heel gezond

Het lijkt misschien heel vies maar het is heel belangrijk dat konijnen hun keutels opeten. Op deze manier krijgt het konijn voedingsstoffen binnen die hij bij de vorige ronde nog niet binnen heeft gekregen. De keutels die het konijn op eet, heten blindedarmkeutels.

Konijnen eten hun eigen keutels. Dit is belangrijk, omdat op deze manier de resterende voedingsstoffen uit eten in zijn lijf komen. De keutels die het konijn op eet, heten blindedarmkeutels. Deze zien er meestal uit als kleine trosjes druiven. Het konijn eet deze keutels vaak rechtstreeks uit zijn anus op. Het klinkt misschien vies, maar het is heel belangrijk voor de gezondheid van het konijn.

Wanneer het konijn de blindedarmkeutels laat liggen dan kan dat verschillende redenen hebben. Het konijn kan bijvoorbeeld te dik zijn, waardoor hij niet meer bij zijn anus kan komen. Het kan ook zijn dat het konijn te veel voeding krijgt waardoor hij geen trek meer heeft. Omdat het belangrijk is dat de blindedarmkeutels opgegeten worden, kun je het beste advies aan de dierenarts vragen over voeding en overgewicht.

Konijn eet keutels

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.