Baddertijd voor je pup!

Lees de handige baddertips

Af en toe ontkom je er niet aan: het is baddertijd. Je pup moet nodig in bad. Lees de handige baddertips voor veilig badderen.

Honden moeten niet onnodig gewassen worden, omdat het de beschermlaag van hun huid en vacht aantast. Soms is het echter wel nodig als je puppy bijvoorbeeld in een smerige sloot is gesprongen. De dierenarts kan ook een medisch bad voorschrijven waarbij de hond met een – door de dierenarts voorschreven – shampoo gewassen moet worden.

Baddertips voor de hond:
• zet de hond op een plaats met een ruwe ondergrond. Eventueel in de badkuip of wasbak. Zorg dan wel voor een anti-slipmat. Maak de hond nat met lauwwarm water. Gebruik de douche- of tuinslang. Een kan met water kan natuurlijk ook. Let op dat er geen water in de oren komt. Bedenk de oren eventueel met je handen.

• Wrijf een beetje hondenshampoo (geen gewone shampoo) uit over zijn vacht en zorg ervoor dat hij geen zeep in zijn ogen krijgt.

• Spoel hem zorgvuldig af met warm water, zodat er geen shampoo meer aanwezig is.

• Wrijf de hond vervolgens met een handdoek droog. Pas op: de hond zul je graag een handje helpen en uitgebreid gaan schudden!

SPETTERGEVAAR DUS!

• Pas als de hond volledig is opgedroogd, kun je hem weer borstelen.

Baddertijd!
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.