skip to Main Content

Baddertijd voor uw pup!

Lees de handige baddertips

Af en toe ontkomt u er niet aan: het is baddertijd. Uw pup moet nodig in bad. Lees de handige baddertips voor veilig badderen.

Honden moeten niet onnodig gewassen worden, omdat het de beschermlaag van hun huid en vacht aantast. Soms is het echter wel nodig als uw puppy bijvoorbeeld in een smerige sloot is gesprongen. De dierenarts kan ook een medisch bad voorschrijven waarbij de hond met een – door de dierenarts voorschreven – shampoo gewassen moet worden.

Baddertips voor de hond:
• zet de hond op een plaats met een ruwe ondergrond. Eventueel in de badkuip of wasbak. Zorg dan wel voor een anti-slipmat. Maak de hond nat met lauwwarm water. Gebruik de douche- of tuinslang. Een kan met water kan natuurlijk ook. Let op dat er geen water in de oren komt. Bedenk de oren eventueel met uw handen.

• Wrijf een beetje hondenshampoo (geen gewone shampoo) uit over zijn vacht en zorg ervoor dat hij geen zeep in zijn ogen krijgt.

• Spoel hem zorgvuldig af met warm water, zodat er geen shampoo meer aanwezig is.

• Wrijf de hond vervolgens met een handdoek droog. Pas op: de hond zal u graag een handje helpen en uitgebreid gaan schudden!

SPETTERGEVAAR DUS!

• Pas als de hond volledig is opgedroogd, kunt u hem weer borstelen.

Baddertijd!
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan