skip to Main Content

Au, scherpe nagels!

Verzorg de nagels van uw kat

Het kunnen gevaarlijke wapens zijn, de scherpe nagels van de kat. Lees waar de kat ze voor gebruikt en of u ze moet verzorgen.

De meeste katten zullen ze gelukkig niet snel als zodanig gebruiken naar hun eigenaar toe. Sommige katten blijven echter wat onberekenbaar en halen dan zonder waarschuwing uit naar hun eigenaar.

Toch zijn er vaak al wel subtiele signalen als u goed naar uw kat kijkt. Let bijvoorbeeld op een gespannen houding, een zwiepende staart, de oren plat naar achteren. Dit kan gebeuren als de kat ergens door van streek is, maar ook als hij op schoot ligt en u hem uitgebreid aan het aaien bent.

Aaien kan bij katten op een gegeven moment  overprikkeling geven waardoor hij het zat wordt en ‘opeens’ gaat krabben of bijten. Let dan op de hiervoor genoemde signalen en stop op tijd met aaien, of zet de kat op de grond.

Katten gebruiken hun nagels ook om te markeren, ofwel hun sporen achter te laten in hun territorium. Dit is bedoeld als een waarschuwing naar soortgenoten: ‘Dit is mijn terrein’.  In huis kan een hoge krabpaal ervoor zorgen dat de kat de meubels met rust laat. Eventueel kunt u met wat valeriaan de krabpaal extra aantrekkelijk maken, katten houden erg van deze dropachtige geur.

Katten verzorgen hun nagels zelf tijdens hun geregelde poetsbeurten. Ze bijten met hun tanden steeds het bovenste laagje/hulsje van de nagels af waardoor er weer een nieuwe scherpe laag tevoorschijn komt. Het is normaal gesproken dan ook niet nodig voor de kat om de nagels te knippen. Als u of uw inboedel er toch last van heeft, kunt u de nagels bijpunten met een speciaal nageltangetje, verkrijgbaar bij dierenarts of dierenspeciaalzaak.

Uw kat heeft echter van nature de neiging zijn nagels regelmatig ‘te scherpen’. Het knippen van de nagels kan in dat geval een averechts effect hebben.

Au, scherpe nagels
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan