skip to Main Content

Au, mijn poot!

Lees wat u het beste kunt doen als uw hond ineens kreupel loopt

Elke hond heeft het wel eens, na een fijne wandeling, wat ravotten of als hij achter een kat aangerend heeft: hij loopt ineens kreupel. Vaak is niet te achterhalen waar het precies misging. Lees wanneer u het beste contact kunt opnemen met de dierenarts.

Elke hond heeft het wel eens, na een fijne wandeling, wat ravotten of als hij achter een kat aangerend heeft: hij loopt ineens kreupel. Vaak is niet te achterhalen waar het precies misging, en vaak is het gelukkig ook niet ernstig. Een hond kan zich even verstappen of een spiertje verrekken, met een paar dagen rust moet dit weer volledig over zijn. Wel is het verstandig om even goed het voetje en zooltje te inspecteren. Mogelijk is de hond in glas getrapt en is dat de oorzaak.

In de volgende gevallen is het wel raadzaam contact op te nemen met de dierenarts:

  • de hond belast één poot helemaal niet en/of houdt de poot in een afwijkende stand.
  • de hond is ergens ingetrapt en heeft een (bloedende) wond aan het voetje.
  • de poot wordt snel dik en pijnlijk, u mag er niet aanzitten.
  • de hond heeft een nagel ingescheurd, dit is erg pijnlijk voor uw hond.

Daarnaast kan het ook gebeuren dat uw hond regelmatig wat kreupelheid laat zien, maar niet constant. Als de klachten geregeld terugkomen, ga er dan mee naar de dierenarts. Er kan sprake zijn van een probleem met de gewrichten, kruisbanden of knieschijf. Ook hebben sommige honden al op jonge leeftijd last van slijtage aan gewrichten (artrose). In de meeste gevallen kunnen de klachten goed verholpen of verlicht worden.

Kreupelheid hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,1!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan