Au, mijn poot!

Lees wat je het beste kunt doen als jouw hond ineens kreupel loopt

Elke hond heeft het wel eens, na een fijne wandeling, wat ravotten of als hij achter een kat aangerend heeft: hij loopt ineens kreupel. Vaak is niet te achterhalen waar het precies misging. Lees wanneer je het beste contact kunt opnemen met de dierenarts.

Elke hond heeft het wel eens, na een fijne wandeling, wat ravotten of als hij achter een kat aangerend heeft: hij loopt ineens kreupel. Vaak is niet te achterhalen waar het precies misging, en vaak is het gelukkig ook niet ernstig. Een hond kan zich even verstappen of een spiertje verrekken, met een paar dagen rust moet dit weer volledig over zijn. Wel is het verstandig om even goed het voetje en zooltje te inspecteren. Mogelijk is de hond in glas getrapt en is dat de oorzaak.

In de volgende gevallen is het wel raadzaam contact op te nemen met de dierenarts:

  • de hond belast één poot helemaal niet en/of houdt de poot in een afwijkende stand.
  • de hond is ergens ingetrapt en heeft een (bloedende) wond aan het voetje.
  • de poot wordt snel dik en pijnlijk, je mag er niet aanzitten.
  • de hond heeft een nagel ingescheurd, dit is erg pijnlijk voor de hond.

Daarnaast kan het ook gebeuren dat de hond regelmatig wat kreupelheid laat zien, maar niet constant. Als de klachten geregeld terugkomen, ga er dan mee naar de dierenarts. Er kan sprake zijn van een probleem met de gewrichten, kruisbanden of knieschijf. Ook hebben sommige honden al op jonge leeftijd last van slijtage aan gewrichten (artrose). In de meeste gevallen kunnen de klachten goed verholpen of verlicht worden.

Kreupelheid hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en jouw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,1!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.