skip to Main Content

Artrose: help uw hond een handje

Herken de symptomen en lees hoe u de pijn kunt verminderen

Gewrichtsslijtage of artrose, het is iets waar de meeste honden vroeg of laat mee te maken krijgen. Herken de symptomen en lees hoe u de pijn kunt verlichten.

Naarmate de hond ouder wordt, treden er veranderingen op aan het kraakbeen en bot van de gewrichten. Hierdoor kunnen de gewrichten minder soepel bewegen. Beweging wordt zo steeds pijnlijker voor de hond.

Ook jongere honden kunnen hiermee te maken krijgen, bijvoorbeeld na een operatie aan botten en/of gewrichten. Meestal zijn het echter oudere honden die klachten krijgen.

Symptomen die u kunt zien bij uw hond zijn moeite met uit de mand komen, stijfheid, langzamer meelopen, kreupelheid en pijn. Honden zijn echter soms zo enthousiast dat ze de pijn vergeten tijdens het lopen of spelen. U merkt dan vaak een dag later dat de hond er extra last van heeft. Het is de kunst om wel voldoende in beweging te blijven maar de hond niet te overbelasten. Loop dus vaker een kortere afstand. Blijf wel in beweging!

Daarnaast zijn er een aantal opties waardoor de pijn wat kan afnemen en de hond zich beter gaat voelen:

  • voorkom overgewicht. Is uw hond al te zwaar, ga er dan wat aan doen. Uw dierenarts(-assistente) kan u en uw hond daarbij helpen.
  • er bestaat speciale voeding die de gewrichten ondersteunt. Deze voeding bevat extra omega-vetzuren en stoffen die de afbraak van kraakbeen afremmen.
  • de dierenarts kan pijnstillers/ontstekingsremmers voorschrijven om de klachten te verlichten.
artrose hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan