skip to Main Content

Artrose bij katten

Een veelvoorkomende aandoening bij katten

Bij mensen is artrose een veel voorkomende aandoening. Zo ook bij katten, met name oudere katten, maar ook katten met overgewicht en bijvoorbeeld katten die ooit een botbreuk hebben gehad. Bij katten wordt het probleem echter vaak niet herkend. De klachten komen geleidelijk en worden vaak gezien als horend bij het ouder worden.

Atrose is slijtage van de gewrichten. Beschadigd kraakbeen in combinatie met ontstekingsreacties in  het gewricht veroorzaken bindweefselvorming en woekeringen in het gewricht. Hierdoor kan het gewricht steeds minder goed bewegen en wordt het ook steeds pijnlijker voor de kat om te bewegen.

De symptomen ontstaan geleidelijk en worden daardoor makkelijk over het hoofd gezien of als ‘normale’ ouderdomsklacht bestempeld. Bij uw kat kunt u de volgende symptomen zien: Moeite met opstaan, kreupelheid, niet of minder springen, meer liggen/slapen en minder bewegen. De dierenarts kan d.m.v. een lichamelijk onderzoek en een röntgenfoto vaststellen of er inderdaad sprake van artrose is.

Artrose is niet te genezen. Toch kan de kat er een goed leven mee leiden en oud worden. Zo nodig gewichtsverlies kan grote verbetering geven. Met ondersteuning van pijnstillers/ontstekingsremmers kan het proces vertraagd worden en ondervindt de kat veel minder pijn. Daardoor zal hij weer meer gaan bewegen.

Ook speciale voeding of voedingssupplementen kunnen bijdragen in de ondersteuning van de gewrichten. Informeer hiernaar bij uw dierenarts.

 

Artrose bij katten
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,1

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan