Agressie bij de kat

Lees hoe u het beste om kunt gaan met agressief gedrag bij de kat.

Wie kent de uitdrukking dat is geen katje om zonder handschoentjes aan te pakken nou niet! Wie weet heeft u het met uw eigen kat al eens ervaren. Lees hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Wie kent niet de uitdrukking: ‘Dat is geen katje om zonder handschoentjes aan te pakken’. Wie weet heeft u het met uw eigen kat al eens ervaren: de kat was het ergens niet mee eens en sloeg zijn nagels uit, probeerde misschien zelfs te bijten. Soms lijkt dit gedrag vanuit het niets te komen. Het ene moment ligt de kat nog lekker op schoot en bent u hem aan het aaien, het volgende moment  slaat hij ineens van zich af.

De volgende situaties komen geregeld voor en misschien heeft u iets aan onze tips hoe u hiermee om kunt gaan:

  • Agressie die ontstaat doordat een spelletje uit de hand loopt en de kat te fanatiek wordt. Tip: laat de kat niet met uw handen of voeten spelen maar gebruik een speeltje.
  • Als u de kat aait en blijft aaien kan dit ‘overprikkeling’ geven waardoor het de kat ineens teveel wordt. Soms kunt u dit aan zien komen doordat het puntje van de staart heen en weer gaat zwiepen. Stop dan met aaien.
  • Katten kunnen agressief op aanraking reageren als ze ergens pijn hebben. Dit gebeurt dan vanuit een reflex. Vertoont uw kat agressief gedrag wat totaal niet bij hem past, laat hem dan nakijken door uw dierenarts.
  • Katten die door het raam iets spannends zien buiten, zoals een hond of een andere kat, kunnen zich zo opwinden dat ze zich afreageren op de eerste persoon die te dicht in de buurt komt. Mogelijk bent u dan de klos.
  • Let op de houding van uw kat als u hem wilt aanraken of oppakken. Is uw kat ontspannen dan gaat het wel goed. Maar is hij helemaal gespannen, pas dan een beetje op. Ook vanuit angst kan spanning en eventueel agressie ontstaan. Probeer uw kat dan eerst te kalmeren door zachtjes tegen hem te praten. Moet u hem echt oppakken, gebruik dan eventueel een deken of grote handdoek om hem te pakken, ter bescherming van uw eigen handen.

 

 

Kat vecht
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Actief met uw hond

Houdt uw hond in vorm.

Subkop

Introductie-titel. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,3

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,3!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.