Activiteiten oudere hond

Ook voor de oudere hond zijn er activiteiten genoeg!

Echte hondensporten als flyball en behendigheid houden een keer op nu de hond ouder wordt. Maar, niet getreurd: je kan nog genoeg activiteiten met je hond ondernemen.

Echte hondensporten als flyball en behendigheid houden een keer op nu de hond ouder wordt. Speuren met de hond kan echter nog prima, dit kun je blijven doen zolang de hond en jezelf er plezier aan beleven. Je kunt dit doen via een cursus met een groep, maar ook individueel natuurlijk.

Voor de oudere hond is wandelen altijd prima. Gewoon rustig doorlopen in een rechte lijn is ook voor de spieren en gewrichten het meest gezond. Bij een gezonde fitte hond eventueel naast de fiets. Probeer rare sprongen, draaiingen en plotseling omkeren na een sprintje te voorkomen. Je hond zal zijn spieren en gewrichten sneller overbelasten. Ook is het beter om vaker op een dag een stukje te lopen, dan in één keer uren achter elkaar. Zwemmen is een prima manier van bewegen, die minder belastend is dan lopen en rennen.

Daarnaast kun je zoekspelletjes met de hond doen om hem ook jong van geest te houden. Verstop kleine hoeveelheden brokjes in huis en laat de hond ze opzoeken. Of biedt de brokken aan in een voerbal. De hond moet ermee aan de gang om de brokken eruit te krijgen.

Of hou je hond scherp met een uitdagende puzzel!

Probeer in ieder geval de hond geregeld in beweging te houden. Enerzijds om de spieren en gewrichten soepel te houden, anderzijds om te voorkomen dat je hond te zwaar wordt. Bovendien zal je hond zich dan veel beter voelen en langer fit en gezond blijven.

Activiteiten oudere hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.