skip to Main Content

Actief met uw hond

Lees hoe u de beweging en conditie van uw pup kunt uitbouwen

Uw pup wordt groter en groter. Het skelet is echter nog steeds niet volledig uitgegroeid. Voorzichtigheid geboden dus. Lees hier hoe u de beweging en conditie van uw hond kunt opbouwen.

Vanaf nu is het goed mogelijk om de beweging en conditie van uw hond verder op te bouwen. Het skelet is nog niet volledig uitgegroeid en dus nog kwetsbaar. Daarom is een goede spierontwikkeling heel belangrijk. Deze kan een deel van de belasting opvangen.

U kunt de wandelingen met de hond langer maken. Stevig doorlopen in rechte lijn is het beste voor een gelijkmatige spierontwikkeling.

Ook kunt u beginnen de pup naast de fiets te leren lopen (grotere rassen). Bouw dit heel rustig op. Begin de eerste weken met 5 minuten per keer en pas uw tempo aan de hond aan, zodat hij niet achterop raakt. Laat hem naast de fiets draven (dus niet in galop). Check de voetzooltjes na afloop, deze hebben naast de fiets meer te verduren.

Wees voorzichtig met traplopen. Zorg ervoor dat de hond rustig loopt, één trede tegelijk neemt en niet onnodig trappen op en af loopt. Dus liefst aan de riem om hem onder controle te houden.

Vermijd zware training totdat uw hond 14 maanden oud is. Pas dan zijn de botten en gewrichten volledig uitgegroeid.

 

conditie hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan