Actief met je hond

Lees hoe je de beweging en conditie van je pup kunt uitbouwen

Je pup wordt groter en groter. Het skelet is echter nog steeds niet volledig uitgegroeid. Voorzichtigheid geboden dus. Lees hier hoe je de beweging en conditie van je hond kunt opbouwen.

Vanaf nu is het goed mogelijk om de beweging en conditie van je hond verder op te bouwen. Het skelet is nog niet volledig uitgegroeid en dus nog kwetsbaar. Daarom is een goede spierontwikkeling heel belangrijk. Deze kan een deel van de belasting opvangen.

Je kunt de wandelingen met de hond langer maken. Stevig doorlopen in rechte lijn is het beste voor een gelijkmatige spierontwikkeling.

Ook kun je beginnen de pup naast de fiets te leren lopen (grotere rassen). Bouw dit heel rustig op. Begin de eerste weken met 5 minuten per keer en pas je tempo aan de hond aan, zodat hij niet achterop raakt. Laat hem naast de fiets draven (dus niet in galop). Check de voetzooltjes na afloop, deze hebben naast de fiets meer te verduren.

Wees voorzichtig met traplopen. Zorg ervoor dat de hond rustig loopt, één trede tegelijk neemt en niet onnodig trappen op en af loopt. Dus liefst aan de riem om hem onder controle te houden.

Vermijd zware training totdat je hond 14 maanden oud is. Pas dan zijn de botten en gewrichten volledig uitgegroeid.

 

conditie hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.