skip to Main Content

Diarree kat

Petplan EHBO – Wat kunt u doen wanneer uw kat diarree heeft?

Normale ontlasting is goed gevormd en heeft een bruine kleur. Wanneer uw kat diarree heeft, dan is de ontlasting zachter en kan het zelfs waterig zijn. De kleur kan ook anders zijn dan normaal. Bij ernstige diarree kan er ook bloed of slijm bij de ontlasting zitten.

Geef uw kat licht verteerbare voeding zoals rijst met kip en met regelmaat vers onbeperkt water. Het is belangrijk dat de darmen tot rust komen.

Als uw huisdier klachten blijft houden of de situatie wordt slechter, neem dan contact op met uw dierenarts. Indien er bloed gevonden wordt in de ontlasting, bij koorts, braken en/of lusteloosheid, of indien uw kitten nog geen 6 maanden oud is,  raden wij aan om altijd direct contact op te nemen met uw dierenarts.

Kat diarree

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan