Declareren bij Petplan
Declareren zonder zorgen. Makkelijk en snel.

Unieke declaratieservice

U hoeft niet meer af te rekenen bij de dierenarts. Uw dierenarts stuurt de rekening direct naar Petplan. Check of uw dierenarts deze service biedt.

Online declareren

U kunt snel en eenvoudig online declareren. Volg de aanwijzingen in het stappenplan. Deze Petplan service is gratis.

Per post

Ook kunt u bij Petplan kosteloos declareren via de post. U kunt uw facturen ook opsparen een ineens indienen.

Belangrijke informatie declareren

Met de Petplan huisdierenverzekering kunt u terecht bij alle dierenartsen in Nederland. De kosten die u vergoed krijgt, worden bepaald door het Petplan Pakket dat u heeft afgesloten.

Vraag altijd een gespecificeerde rekening aan de dierenarts voor uw eigen administratie. Dit helpt u om achteraf uw eigen bijdrage te controleren.
Petplan handelt uw declaratie, in bijna alle gevallen, binnen 10 werkdagen af.
Wilt u gebruik maken van de unieke declaratieservice, check dan altijd eerst of uw dierenkliniek deze service ook biedt. Kijk op de Petplan dierenartsfinder.
U mag de rekeningen opsparen en in één keer indienen. De oudste rekening die u declareert mag maximaal 1 jaar oud zijn.
U bent verplicht contact op te nemen met Petplan voordat uw huisdier een behandeling van € 750,- of hoger moet ondergaan. Tevens bent u verplicht om een doorverwijzing aan Petplan door te geven. Voor beide meldingen kunt u gebruik maken van het speciale meldingsfomulier. Klik hier voor het meldingsformulier. Indien u de procedure correct heeft doorlopen, bevestigen wij u dit binnen 1 werkdag.
Wilt u het meldingsformulier eerst printen en per mail opsturen? Dat kunt u doen via meldingsplicht@petplan.nl. Let op: wij kunnen u dan niet garanderen dat wij uw melding binnen 1 werkdag bevestigen.