skip to Main Content

Braken kat

Petplan EHBO – Wat kunt u doen wanneer uw kat braakt

Braken is een mechanisme dat een dier beschermt tegen giftige stoffen. Voorbeelden zijn bij een kat stress, haarballen, verandering in voeding of door iets verkeerds te eten. Wanneer een kat enkele keren braakt dan is er vaak niets aan de hand. Wanneer de kat echter blijft braken of u weet dat hij iets giftigs heeft gegeten dan is het belangrijk om contact op te nemen met uw dierenarts.

Petplan Tip: pas op voor giftige bloemen, planten, fruit en groeten! Wist u bijvoorbeeld dat lelies levensgevaarlijk zijn voor de kat? Ook uien zijn zeer giftig voor de kat. Controleer bij twijfel altijd of het giftig is of niet. Uw kat gaat niet altijd braken wanneer hij iets heeft gegeten dat giftig is. De dierenarts kan het braken dan eventueel opwekken.
Braken kat

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan