skip to Main Content

Braken hond

Petplan EHBO – Wat te doen bij braken

Braken is een mechanisme dat een dier beschermt tegen giftige stoffen. Hoewel er vaak gedacht wordt dat braken wordt veroorzaakt door een probleem in het maagdarmkanaal, is dat niet altijd het geval. Voorbeelden zijn de hond met reisziekte of bij kennelhoest, waarbij het harde hoesten vaak gepaard gaat met (loos) braken. Ook infecties met bloedvergiftiging, baarmoederontsteking, nier-, alvleesklier- of leverproblemen, problemen in de hersenen (tumoren, stress, opwinding), bepaalde medicijnen en keelproblemen kunnen braken veroorzaken.

Oorzaken vanuit de maag of darmen kunnen een ingeslikt voorwerp betreffen dat is vastgelopen, parasieten, een ontsteking, een tumor, verkeerd of bedorven voedsel, vernauwingen, tumoren, darmdraaiingen of eenvoudigweg een verstopping. Braken uit het maagdarmkanaal kan samen optreden met diarree. Aanpassing van de voeding en ondersteunende behandeling zijn meestal voldoende om dit op te lossen. Wanneer het braken chronisch is, bijvoorbeeld in de ochtend dan is dat meestal een gevolg van een lege maag. Dit kan vaak worden tegengegaan door porties voedsel over de dag te verdelen. Chronisch braken heeft vaak een oorzaak buiten het darmkanaal en een bezoek aan de dierenarts is hierbij nodig.

Braken hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan