skip to Main Content

Bloeding hond

Petplan EHBO – Wat te doen bij een aanrijding

Uw hond steekt de weg over en wordt aangereden! Wat nu? Let allereerst goed op uw eigen veiligheid. Vraag aan eventuele omstanders om hulp om het verkeer te regelen. Als de verwondingen het toelaten kunt u de hond oppakken en hem op een veilige plek op zijn rechterzij leggen. Breng uw dier zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts om hem na te laten kijken. Als de hond zichtbaar breuken heeft dan moet u proberen om hem zo min mogelijk te laten bewegen en alleen samen met professionele hulp verplaatsen.

Een eventuele bloedende wond kunt u afdekken met een gaasje of een schone theedoek. Wanneer de wond ernstig bloedt dan kunt  u de wond het beste eerst dicht drukken en vervolgens verbinden.

Shock

Ernstig bloedverlies kan leiden tot een shock. Het dier krijgt dan bleke slijmvliezen en oren en poten kunnen koud aanvoelen. Indien een lichaamsdeel erg blijft bloeden dan kunt u het beste met een (liefst steriele) doek proberen de wond dicht te drukken om de bloeding te stoppen.

Petplan Tip: Hoe moeilijk het ook is, probeer zelf kalm te blijven. U bent dan beter in staat om uw hond te helpen.
Bloeding hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan