skip to Main Content

Bijtwond hond

Petplan EHBO – Wat moet u doen als uw hond is gebeten

Wanneer uw hond is gebeten door een andere hond en een bijtwond heeft opgelopen of hij is ergens aan blijven hangen dan kan dat flink bloeden. Vooral op plaatsen zoals het oor. Ga hiermee zo snel mogelijk naar de dierenarts zodat deze de wond kan ontsmetten en eventueel hechten als het nog vers is. Voordat u naar de dierenarts gaat kunt u het beste de wond afdekken met een gaasje en eventueel vastzetten met een schone handdoek of theedoek.

Contact met uw dierenarts

Neem ook wanneer u zelf denkt dat de bijtwond wel meevalt even contact op met de dierenarts om te overleggen. Vooral bij kleine hondjes kan de schade groter zijn dan u op het eerste gezicht zou denken.

Bijtwond hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan