skip to Main Content

Benauwdheid hond

Petplan EHBO – Wat te doen bij een snelle en oppervlakkige ademhaling

Een gezonde hond heeft een rustige ademhaling. De borstkas en de buik gaan een beetje naar buiten bij het uitademen en u hoort geen geen tot weinig geluid.  Het kan ook zijn dat uw hond het benauwd heeft. Hij ademt dan snel en oppervlakkig en kan tijdens het ademen een benauwd geluid maken.

Benauwdheid herkennen

Benauwdheid bij uw hond kan komen door stress, pijn, honger of doordat hij misschien moet plassen. Controleer of de halsband van uw hond niet te strak zit en  houdt hem rustig zodat hij goed kan blijven ademen. Wanneer de hond zijn neusvleugels openspert kan dat een teken zijn dat hij moeilijk kan ademhalen. Neem bij benauwdheidsklachten  altijd direct contact op met de dierenarts!

Benauwdheid hond

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan