skip to Main Content

Anaalklieren hond

Petplan EHBO: klachten aan de anaalklieren, een pijnlijk kwaaltje

Elke hond heeft links en rechts van de anus een anaalklier, die via een kanaaltje in verbinding staat met de anus. De klieren produceren een sterk ruikende vloeistof dat toegevoegd wordt aan de ontlasting. Deze geurtoevoeging gebruikt de hond als communicatiemiddel om bijvoorbeeld het territorium af te bakenen.

Soms verliest een (boze of angstige) hond los van het ontlasting anaalkliervocht. Als de hond de anaalklieren niet voldoende leegt, raken ze te vol. De hond kan hier last van krijgen.  In het uiterste geval raken de klieren pijnlijk ontstoken. De dierenarts kan de anaalklieren  leegdrukken. Op uw verzoek kan hij u laten zien hoe het moet zodat u het voortaan zelf kunt doen. Bij terugkerende problemen met de anaalklieren beoordeelt de dierenarts de mogelijkheid van het operatief verwijderen van de klieren.

Petplan Tip: Problemen met de anaalklieren zijn pijnlijk voor het dier en veroorzaken ook ongemak voor de eigenaar. Trek daarom tijdig aan de bel als u bovenstaande klachten bij uw hond ziet. Hoe eerder de dierenarts kan ingrijpen des te beter de resultaten en des te minder ongemak voor uw dier.
Anaalklieren

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan